Wednesday, April 28, 2010

part 1 - phone call


Shafiq baru pulang dari kedai topup yg jauhnya kira kira 5 minit dari rumahnya .
Setelah sampai kerumah ,Shafiq membaringkan tubuhnya kekatil . Lantas dia menekan nekan telefon nya mencari kawan untuk dihubungi kerana bosan melalui cuti semester yang panjang . Tiba tiba dia melihat nama Ezah . Rakan baeknya dan pernah sekelas dengannya sewaktu di tingkatan 5 . Sudah lama dia tidak menghubungi Ezah semenjak
Ezah mempunyai teman lelaki . Sebenarnya Shafiq sedikit kecewa kerana dia pernah ada hati dengan Ezah . tetapi kerana persilisihan paham , mereka seakan mencari jalan hidup masing masing . Terdetik di hati Shafiq rasa saying yang pernah wujud didalam hatinya .
Dengan kredit yg baru di topupnya tadi . Shafiq seraya menelefon Ezah .


“Tuutt…tuutt… tuutt..

Shafiq : hello . hye Ezah .
Ezah : hello ..hye Shafiq .lme xcontact ..sombong
ek ngn owg ..
Shafiq : eh..mane ade ..busy skit je …sorry la lately ni mcm
bz skit la .. study . now da cuty sem..so xbz sgt..
Ezah : yelatu ..padahal bz ngn awek ..
Shafiq : helloooo…naseb baek la…..owg da single la..mane ade awek ..
xmcm org tu .. ade boyfriend trus lupe kat owg .
Ezah : hahahahaha ….mane ade la …xlupe pn …
Shafiq : em…k la …t owg call lg ek ..ade kerja la .. bye bye. ..
Ezah : em..ok la…bye bye … jge diri taw ..
Shafiq : yeee…dye pn sme jugak ..jge diri taw..bye …t.care too…”



Shafiq terus meng-caskan betri hp nya yg sudah merah . tapi kenapa shafiq x berhenti tersenyum .? mungkin dia teringat lagi saat saat bahagia bersama Ezah dahulu . Dulu hari harinya indah bersama Ezah . Dia terfikir betapa bodohnya dia bergaduh tentang hal yg remeh dan melupakan Ezah dengan senang . Mungkin pada masa itu dia berasa dirinya betul kot Tidak lama mereka bergaduh ,Ezah mempunyai teman lelaki baru . dan Shafiq mempunyai teman wanita baru . Mereka seakan mahu melihat masing masing cemburu .

No comments:

Post a Comment